Utilitzem 'cookies' pròpies i de tercers per a oferir-li una millor experiència i servei. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Acceptar Més informació

Presentació

Francesc DeulofeuBenvinguts a la pàgina web de l’Hospital de Sant Celoni, una finestra oberta i de fàcil accés per al seu millor coneixement  i en la que trobareu informació útil sobre la nostra institució, centre de referència per a la comarca del Baix Montseny.

La primera documentació que refereix l’existència d’un establiment hospitalari al nostre municipi data del segle XII, concretament l’any 1170 Sant Celoni comptava amb 2 hospitals, el primer fou el de Sant Nicolau sota la comanda dels Hospitalers de Sant Joan, frares militars successors dels Templers (ordre fundada per Ramon Berenguer III) que com els primers eren monjos i soldats.

L’Hospital ha passat moments crítics (va deixar de funcionar amb la Llei de desamortització a mitjans del segle XIX; va haver de dependre de l’Ajuntament durant la Guerra Civil, …) però la vocació per cuidar els necessitats va ser suficientment gran i contundent per tirar-lo endavant i vèncer les vicissituds.

Fou gràcies a la gran implicació ciutadana que l’any 1960 es va inaugurar l’edifici del nou pavelló que va ser, des de llavors, l’organització sanitària de la Vila de Sant Celoni i per extensió de la comarca.

L’esperit de progrés ha estat i és l’objectiu del nostre Hospital, modernitzant les instal•lacions i equips, augmentant l’oferta de serveis i tractant en tot moment d’afrontar les necessitats dels usuaris: els ciutadans.

Junt als membres del Patronat i de la Direcció de la Fundació Hospital de Sant Celoni, desitjo que aquesta visita virtual ajudi a conèixer millor el treball diari de tots els professionals del nostre centre –als que manifesto el meu franc reconeixement- persones amb àmplia formació, involucrats convençudament en el compromís de servei, amb l’objectiu de millorar la salut de la població.

Mirem endavant ! tenim un repte valent i immediat: la construcció del nou  Hospital, que s’ubicarà en una zona tranquil•la i cèntrica, pensada per tal que sigui accessible a tothom sense haver de desplaçar-se a les afores del municipi; orientada a Llevant i ventilada per l’oratge que cada vesprada traspassa la serralada litoral i s’enfila cap el Montseny. La zona de Can Riera de l’Aigua és un emplaçament idoni i, encara que actualment estem en la fase incipient de  requalificació de l’espai, des de l’Ajuntament treballem intensament i sense pausa per tal que el nou edifici sigui una realitat en un futur el més proper possible.

La nostra voluntat és, com ho ha estat sempre la de servir als ciutadans de Sant Celoni  i als municipis del seu entorn. Vam ser innovadors en potenciar el model d’aliances estratègiques, com a mecanisme per estabilitzar les plantilles de professionals i incrementar la seva formació i atractiu professional, per tal d’oferir atenció estable i de qualitat als nostres usuaris.

Us convido, doncs, a fer un tomb per l’Hospital de Sant Celoni des d’aquestes pàgines.

Francesc Deulofeu i Fontanillas
-President-