Utilitzem 'cookies' pròpies i de tercers per a oferir-li una millor experiència i servei. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Acceptar Més informació

Com arribar?

Av. Hospital 19,
08470 Sant Celoni
Veure en el mapa

938 670 317

22 de setembre del 2014

El SEM aborda la millora de l’actuació conjunta en l’entorn rural amb una trobada de més de 200 professionals de les emergències

Jornada de formació "El Montseny: Un repte per l'emergència"

Al 2013, el SEM va gestionar a la zona Metropolitana nord, concretament a la zona del baix Montseny gairebé 9.500 alertes, les quals van generar més de 5.000 mobilitzacions d’ambulàncies.

Aquest matí s’ha celebrat, al Teatre Auditori Ateneu de Sant Celoni, aquesta jornada de formació adreçada als diferents professionals assistencials SEM i de l'àmbit sanitari d'urgències i emergències, bombers, policies i centres d'atenció primària de zones rurals del territori del Vallès Oriental i del Baix Montseny. L'objectiu de la sessió ha estat actualitzar els coneixements i la pràctica assistencial dels equips intervinents en l'àmbit rural i així millorar l'actuació conjunta, fent èmfasi en la seguretat dels equips.

Els encarregats d’obrir aquesta jornada han estat l’Il•lm. Sr. Joan Castaño, alcalde de Sant Celoni, la Sra. Aurora Dueñas, directora de Sector del Catsalut i el Dr. Francesc Bonet, director general del SEM.

Al llarg del matí s’han tractat diferents aspectes claus de l’assistència a la zona del Baix Montseny. El primer bloc ha partit amb l’actuació del centre coordinador, passant per la intervenció dels diferents cossos de seguretat Mossos d’Esquadra i Bombers de la Generalitat de Catalunya i emfatitzant la importància de la seguretat dels equips assistencials.

La segona part s’ha centrat en el trasllat del pacient ja sigui en mitjans aeris o terrestres, així com la recepció del pacient pediàtric a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

La sessió ha finalitzat amb la ponència del Dr. Sven Trautner, director mèdic de Falck, donant a conèixer els protocols d’actuació que es posen en pràctica en zones rurals a Dinamarca. La cloenda de l'acte l'ha portat a terme el Dr. Antonio Carballo, cap territorial del SEM a Metropolitana Nord, juntament amb amb el Sr. Sergi Vicente, director general del FalckVL i del Dr. Rafael Gotsens, director gerent de l'Hospital de Sant Celoni. 

Recull de premsa

 

 

Tornar