Utilitzem 'cookies' pròpies i de tercers per a oferir-li una millor experiència i servei. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Acceptar Més informació

15 de març del 2009

Factors de risc cardiovascular (FRCV)

Existeixen diversos tipus de malalties cardiovasculars: hipertensió , malaltia valvular cardíaca, l’accident cerebro-vascular (embòlia, hemorràgia),etc. Segons La Organització Mundial de la Salut, les malalties cardio vasculars són la causa de 17.5 milions de morts en el món i són el principal motiu de mort en molts països desenvolupats.

A la nostra àrea representen aproximadament el 34% de les morts, particularment en homes per cardiopatia isquèmia i en els dones per accident cerebro-vascular.

Però gràcies a molts estudis en mils de pacients, els investigadors han descobert certes característiques biològiques i conductes que augmenten les probabilitats de desenvolupar una malaltia cardiovascular, per aquest motiu reben el nom de FACTORS DE RISC CARDIOVASCULAR. De forma que, a més factors de risc major probabilitat de patir una malaltia d’aquest tipus.

Hi ha factors de risc que no es poden modificar, com l'edat o el sexe, i altres que podem canviar, com el colesterol elevat, la pressió arterial alta, la poca activitat o el poc exercici físic, l'hàbit tabàquic, l'obesitat o patir ansietat o nerviosisme. Tots augmenten el risc de desenvolupar una malaltia cardiovascular, cardíaca pròpiament o un accident vascular cerebral. A aquests factors els denominem factors de risc cardiovascular. A més si es pateix de diabetis o si ja s'ha tingut un atac al cor o un accident cerebrovascular en el passat, el risc cardiovascular encara és major.

Tornar