Utilitzem 'cookies' pròpies i de tercers per a oferir-li una millor experiència i servei. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Acceptar Més informació

Com arribar?

Av. Hospital 19,
08470 Sant Celoni
Veure en el mapa

938 670 317

5 de març del 2018

170 alumnes de 1r de Primària d'escoles celonines segueixen el curs de reanimació cardiopulmonar

Professionals sanitaris experts i en actiu de l’Hospital engeguen el projecte “ A l’escola aprenem RCP” fent formació sobre maniobres de Ressuscitació Cardiopulmonar (RCP ) als nens i nenes de Primària de les escoles de Sant Celoni. 

L’Hospital de Sant Celoni ha posat en marxa aquest mes de febrer el projecte "A l'escola, aprenem RCP", realitzant els primers tallers de maniobres de reanimació cardiopulmonar entre els nens i nenes de 1r de Primària de diverses escoles de Sant Celoni que s’han adherit al projecte. Això ha estat possible gràcies a l’Ajuntament de Sant Celoni que ha permès introduir el projecte dins l’oferta educativa.

L’RCP  és un procediment d’emergència utilitzat per salvar la vida d’una persona que ha deixat de respirar o de la qual el cor ha parat de bategar. Serveix per mantenir el reg sanguini als òrgans vitals (cor i cervell) fins que la víctima el recuperi espontània o artificialment. Augmenta notablement la supervivència i disminueix la possibilitat de dany neurològic.
Un 90% de les morts sobtades esdevenen en entorn extrahospitalari. Només en un 10% dels casos es fan maniobres d’RCP abans de l’arribada del SEM.

"A l'escola, aprenem RCP"  és un projecte sense ànim de lucre, que neix de la iniciativa d'un  grup multidisciplinar de professionals del nostre Hospital i que té com a objectiu principal formar en Suport Vital Bàsic a la població escolar celonina, perquè es considera que la capacitat d’aprenentatge i motivació en els nens/es és alta, que la participació en grup potencia l’aprenentatge i que els continguts també arriben als educadors així com a l’àmbit familiar de l’alumne/a. 
Pretén, també, l'acostament dels professionals sanitaris a la nostra població de referència i, concretament, en l'entorn natural dels més petits. Els continguts són estrictament ajustats als protocols internacionals d’RCP i desenvolupats gradual  i progressivament, per tal d’aconseguir que els nens siguin capaços d’actuar de manera efectiva davant una situació de risc vital al finalitzar 6è de primària.

Es tracta d’un aprenentatge amb introducció progressiva i continuada de continguts al llarg dels anys, diferenciats en dos cicles: bàsic (de 1r a 3r de primària) i superior (de 4t a 6è de primària) que s’aniran impartint en els propers cursos lectius.

Al primer bloc formatiu, dut a terme aquest  mes de febrer,  hi han participat 170 alumnes de 1r de primària corresponents a  5 de les 7 escoles que té el municipi. El segon bloc formatiu, es realitzarà durant el mes de maig d’enguany.

Tornar