Utilitzem 'cookies' pròpies i de tercers per a oferir-li una millor experiència i servei. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Acceptar Més informació

Com arribar?

Av. Hospital 19,
08470 Sant Celoni
Veure en el mapa

938 670 317

9 de juliol del 2019

Comunicat sobre un brot d'amigdalitis en joves a Sant Celoni

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) informa d’un brot d’amigdalitis que afecta a quatre persones joves d’entre 19 i 22 anys, i que ha estat notificat per l’Hospital de Sant Celoni (Vallès Oriental) al Servei de Vigilància i Resposta a Emergències en Salut Pública de Vallès Oriental i Vallès Occidental.

Els afectats van presentar quadres de febre i d’odinofàgia (dolor faringi) entre el 19 de juny i el 7 de juliol i dos d’ells ja han estat donats d’alta per l’evolució favorable del seu estat.

Una de les altres dues persones afectades va iniciar símptomes el 28 de juny i va ingressar l’endemà a l‘Hospital de Sant Pau de Barcelona per aturada cardiorespiratòria, amb orientació diagnòstica de miopericarditis. El seu estat de salut és greu.

Pel que fa al quart jove, que va iniciar els símptomes d’amigdalitis el dia 7 de juliol, continua en observació a un centre hospitalari i evoluciona favorablement.

Arran de l’aparició d’aquest brot, la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya ha dut a terme actuacions de vigilància activa, que no evidencien l’existència d’un nombre inusual de casos amb aquest diagnòstic d’amigdalitis que poguessin estar relacionats.

En aquests moments, continuen en curs les anàlisis de les mostres clíniques.

Tornar