Utilitzem 'cookies' pròpies i de tercers per a oferir-li una millor experiència i servei. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Acceptar Més informació

Com arribar?

Av. Hospital 19,
08470 Sant Celoni
Veure en el mapa

938 670 317

22 de març del 2019

La consellera Vergés posa com a exemple a seguir el model de rehabilitació i fisioteràpia que l'Hospital de Sant Celoni fa a l'atenció primària

  • Durant la visita al centre, Vergés ha subratllat que aquest model ha permès reduir significativament les derivacions al traumatòleg i als equips de rehabilitació ambulatòria
  • La titular de Salut també ha posat en valor l’aliança estratègica que l’Hospital de Sant Celoni manté amb l’Hospital General de Granollers de “forma excepcional i amb estratègies de llarg recorregut”
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha posat com a “exemple”a seguir el model de rehabilitació i fisioteràpia que l’Hospital de Sant Celoni està fent a l’atenció primària i que s’emmarca en l’Estratègia nacional de l’atenció primària i salut comunitària (ENAPISC).

El centre disposa de protocols per a l’abordatge de tres problemes de l’aparell locomotor: l’espatlla, la lumbàlgia i el genoll. Un fet que ha permès, - tal com ha destacat la consellera-, “actuar de forma precoç i reduir de manera significativa les derivacions al traumatòleg i als equips de rehabilitació ambulatòria”.

Durant la visita que ha fet aquest matí al centre, Alba Vergés ha destacat que “es tracta d’un model que volem exportar a altres indrets del país per tal d’acostar la rehabilitació als equips d’atenció primària”. De moment, l’experiència ja s’ha ampliat a altres zones de la Regió Metropolitana Nord i ara es troben en fase d’avaluació de resultats. La consellera ha destacat la importància de “poder posar un servei de fisioteràpia a la primària quan el problema és incipient i pots ajudar als pacients perquè no arribin al servei de rehabilitació amb la situació agreujada”.

Una aliança estratègica
D’altra banda, la consellera Vergés també ha posat “com a exemple ambiciós a seguir” l’aliança estratègica que l’Hospital de Sant Celoni manté amb l’Hospital General de Granollers. La consellera ha explicat que aquest treball conjunt, dut a terme de “forma excepcional amb estratègies de llarg recorregut”, permet a l’Hospital de Sant Celoni oferir, entre altres aspectes, un servei únic de cirurgia general; una coordinació unitària de rehabilitació, anestèsia i psicogeriatria; una col·laboració amb pneumologia, urologia, neurologia, reumatologia, oncologia, cirurgia vascular i hematologia, així com també un quid pro quo entre els dos centres, en què l’Hospital de Sant Celoni ofereix a l’Hospital de Granollers agilitzar les intervencions majors i menors ambulatòries, realitzant l’Hospital de Sant Celoni algunes de les operacions.

Tornar