Utilitzem 'cookies' pròpies i de tercers per a oferir-li una millor experiència i servei. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Acceptar Més informació

Com arribar?

Av. Hospital 19,
08470 Sant Celoni
Veure en el mapa

938 670 317

14 de febrer del 2020

L’Hospital de Sant Celoni és el primer hospital català en implementar el programa Pacient Expert sobre anticoagulants orals

L’Hospital de Sant Celoni ha posat en marxa la primera edició del Programa Pacient Expert, sent el primer hospital català que ho fa sobre anticoagulants orals. Aquesta iniciativa neix des de la Comissió de Salut Comunitària. 

Durant dos mesos, un grup de persones que reben tractament amb anticoagulants orals (TAO) s’han trobat setmanalment per rebre informació i assessorament de com tenir cura de la seva salut, en el marc del Programa Pacient Expert Catalunya®.

Aquestes sessions han estat conduïdes per l’anomentat pacient expert, una persona que pateix una malaltia crònica, igual que la resta del grup, i que ha esdevingut experta en aquest tractament. El Pacient Expert de TAO de l’Hospital va ser escollit entre altres candidats i va demostrar tenir gran capacitat per entendre termes clínics així com interès i alt grau de participació. Prèviament, aquesta persona va rebre una formació impartida per un equip de professionals sanitaris de l’Hospital, el qual va acompanyar al grup a totes les sessions, com a observadors.

El Programa Pacient Expert Catalunya té com a objectiu final potenciar l’autocura, la coresponsabilitat i l’autonomia de les persones que tenen una malaltia crònica. És una iniciativa multidisciplinària basada en la col·laboració entre pacients i professionals sanitaris i en el treball d’equip.

Tornar