Utilitzem 'cookies' pròpies i de tercers per a oferir-li una millor experiència i servei. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Acceptar Més informació

Com arribar?

Av. Hospital 19,
08470 Sant Celoni
Veure en el mapa

938 670 317

20 de juliol del 2018

L'Hospital de Sant Celoni participa en un estudi experimental de l’ICTA-UAB per analitzar els efectes potencials que tenen els boscos sobre la salut humana

Un grup de voluntaris participa en aquest estudi experimental que pretén analitzar els efectes potencials que tenen els boscos sobre la salut humana determinant la influència de la química del bosc sobre les persones. La recerca forma part del projecte “Boscos sans per a una societat saludable” desenvolupat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i impulsat per la Fundació Bancària “la Caixa”, amb la col·laboració de l’Institut de Recerca de la SidaIrsiCaixa, l’Hospital de Sant Celoni i el Grup Duet.

La recerca vol aportar noves evidències científiques als estudis que determinen els efectes d’una passejada pel bosc i com podrien contribuir en la salut emocional i física de les persones.

L’objectiu és contribuir a la recerca aprofundint en el paper de la química forestal i la seva possible repercussió sobre la salut de les persones. La investigació se sustentarà en una línia experimental.

La part experimental s’està duent a terme en boscos mediterranis d’alzines, sureres, pins i boscos de faig, en zones del Parc Natural del Montseny – Reserva de la Biosfera. En aquests indrets s’estan prenent mostres d’aire per analitzar i caracteritzar les substàncies químiques presents en l’atmosfera del bosc i s’estudiarà com varien les seves concentracions amb l’efecte de diferents variables com la composició d’espècies o la gestió dels boscos.

Experiment amb voluntaris al Montseny
La fase participativa, que s’inicia avui divendres, 20 de juliol, a l’alzinar de Sant Bernat (Montseny), determinarà com aquestes substàncies s’incorporen i es metabolitzen en el cos humà després d’una passejada pel bosc i quin efecte poden tenir sobre el nostre organisme. L’assaig amb els voluntaris es complementarà amb la presa de mostres per analitzar la química i la microbiologia del bosc en el mateix moment.

L’Hospital de Sant Celoni hi col·labora realitzant les extraccions sanguínies a les persones voluntàries, abans i després de l’exposició forestal. Per tant, hi haurà dos blocs d’extracció: el primer, a les instal·lacions de l’Hospital i, el segon, en el Parc Natural del Montseny.

Tornar