La Coordinadora Catalana de Fundacions ha homenatjat vuit fundacions amb més de 500 anys d’història
La més antiga és la Fundació Hospital de Sant Celoni, que data de 1170
La Coordinadora Catalana de Fundacions, en la celebració dels seus 40 anys d’existència, ha homenatjat vuit fundacions associades que compten amb més de 500 anys d’història.
L’acte, celebrat avui al CaixaForum de Barcelona i amb el lema “Les fundacions fem les coses possibles”, ha estat presidit per la Consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella. Hi ha assistit patrons i directius de les fundacions catalanes, altres autoritats, federacions i món associatiu.
Les vuit fundacions associades que han rebut el reconeixement són: Fundació Hospital de Sant Celoni, creada l’any 1170, Fundació Sant Andreu Salut de Manresa (1260), Fundació Salut Empordà (Figueres. 1313), Fundació Hospital Sant Joan Baptista (Sitges. 1324), Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (1328), Fundació Residència Santa SusannaCaldes de Montbui. 1386), Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona. 1401) i Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla (Tarragona. 1464). El Sr. Manel Valls, de la Fundació Sant Andreu Salut, ha agraït aquest reconeixement en nom de les vuit fundacions.
El Sr. Francesc Deulofeu, Alcalde-President, ha recollit el guardó commemoratiu de la Fundació Hospital de Sant Celoni. A l’acte l’han acompanyat, altres membres del Patronat i el Director gerent de la institució, Dr. Jordi Roca.
Resum cronològic de la Fundació Hospital de Sant Celoni
La Coordinadora Catalana de Fundacions
Amb més de 570 fundacions associades, la Coordinadora Catalana de Fundacions és l’única institució de segon nivell del món fundacional a Catalunya. Presidida actualment per Pere-A Fàbregas, la Coordinadora representa davant les administracions, els agents polítics, econòmics, socials i l’opinió pública els interessos d’un col·lectiu que actua bàsicament en els camps de la cultura, l’ensenyament, la sanitat, els serveis socials, la recerca i la cooperació.
La seva finalitat fonamental és el servei a les fundacions mitjançant la formació especialitzada, l’assessorament jurídic, fiscal i comptable i fer pedagogia per tal d’obtenir un marc legislatiu que promogui la filantropia i el mecenatge. També afavoreix la col·laboració i el treball en xarxa entre les fundacions.
Per a un millor coneixement de la tasca duta a terme i per facilitar sinèrgies, la Coordinadora disposa de quatre comissions que apleguen les fundacions que treballen en un mateix àmbit: Educació, Àmbit Social, Recerca i Tecnologia i Cultura.