Utilizamos 'cookies' propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Aceptar Más información

¿Cómo llegar?

Av. Hospital 19,
08470 Sant Celoni
Ver en el mapa

938 670 317

5 de mayo del 2016

5 de maig de 2015, Dia Mundial de la Higiene de les Mans

Avui, 5 de maig, se celebra el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de l’any 2009. Té la finalitat de conscienciar i implicar tant els professionals sanitaris com els directors i gerents dels centres sanitaris en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària (IRAS) mitjançant la mesura senzilla i eficaç de la higiene de les mans. Tot i que la responsabilitat de la higiene de les mans correspon als professionals sanitaris, en el foment de les pràctiques òptimes d’higiene de les mans es recomana estimular la participació, el compromís i l’apoderament dels pacients.

Aquest any, amb l’eslògan “Mira les teves mans: la higiene de les mans, clau per a una atenció quirúrgica segura”, l’OMS prioritza la millora de les pràctiques d’higiene de les mans en tots els serveis quirúrgics durant tot el procés assistencial, des de les plantes de cirurgia i els quiròfans fins als serveis de cirurgia ambulatòria. Els pacients quirúrgics poden contraure IRAS, com les que es poden produir amb l’ús dels dispositius que s’hi empren (per exemple, la infecció de les vies urinàries causada per un catèter contaminat), o, sobretot, durant una intervenció quirúrgica. Òbviament, al llarg d’aquest procés assistencial, es porten a terme actuacions en què està recomanat fer una antisèpsia quirúrgica de les mans i, en d’altres, una higiene de les mans no quirúrgica.

Amb motiu d'aquesta celebració, l'Hospital ha organitzat un concurs de dibuix infantil per als fills/es del seu personal.

Volver