Utilizamos 'cookies' propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Aceptar Más información

¿Cómo llegar?

Av. Hospital 19,
08470 Sant Celoni
Ver en el mapa

938 670 317

17 de octubre del 2016

Celebrada la Jornada de Cirurgia, organitzada pels tres centres hospitalaris de la comarca

El passat divendres, 14 d’octubre, va tenir lloc a Granollers la XXIII Jornada de Cirurgia als Hospitals de Catalunya i la XVI Jornada d’Infermeria de Cirurgia, organitzades, per primer cop, per més d’un centre.

Les Jornades van reunir més de 200 cirurgians i un centenar de professionals de la infermeria de cirurgia i va estar especialment dedicada a la memòria del Dr. Josep M. Campos Tàrrech, metge cabdal en el desenvolupament de la cirurgia a la nostra comarca i un dels cirurgians que van impulsar les primeres jornades quirúrgiques catalanes i que va ser l’organitzador de la mateixa Jornada a Granollers el 1999.

El programa científic es va iniciar amb sessions conjuntes per a metges i professionals d’infermeria en forma de taules disciplinars que van estar dedicades als Programes de Recuperació Intensificada en Cirurgia. Seguidament hi va haver dues ponències dels dos premiats d’aquest any per la Societat Catalana de Cirurgia, el Dr. Carles Masdevall de l’Hospital de Bellvitge, Premi Virgili 2016, i el Dr..Jacques Himpens, de la Université Libre de Bruxelles de Bèlgica, Premi Gimbernat 2016. Enguany, la Societat Catalana de Cirurgia també ha reconegut al Dr. Josep Ma Badia, director del Servei de Cirurgia de l’Hospital General de Granollers, anomenant-lo membre d'honor en reconeixement a la feina feta en favor d’aquesta Societat al llarg d’aquests anys.

Durant la resta de la jornada es van realitzar taules sobre cirurgia laparoscòpia i robòtica avançada, prevenció de la infecció postoperatori, patologia de recte complicada i el dolor agut postoperatori entre d’altres temàtiques d’actualitat i es van presentar comunicacions lliures en format oral, vídeo i pòster.

Aquesta és la principal trobada anual dels responsables dels serveis de cirurgia dels hospitals catalans.

Volver